Ik leerde vergeven

Gepest worden op school. Dat is wat er in mijn jeugd heeft plaats gevonden. Het kan me nog wel vangen en ik weet dat de gevoelens dicht onder de oppervlakte aanwezig zijn. Ik kan niet tegen schelden of uitgescholden worden. Mijn gevoel voor rechtvaardigheid is groot. Vergeven was een woord wat ik niet wilde kennen.

Lange tijd schaamde ik mij voor mijn jeugd. Ik was bang om aandacht te krijgen en probeerde zo vrolijk mogelijk te zijn zodat niemand merkte dat ik bang was.

Failliet

Op mijn achttiende was mijn faillissement bijna rond, bijna had ik de handdoek in de ring gegooid. Toen greep God in. Althans zo zie ik het nu. Er kwam uit het niets een man naast me zitten. Overigens wel iemand die er erg gespierd uitzag, dus mijn angst groeide op het moment dat hij naast mij zat. Hij wees mij op Jezus. Wat hij precies vertelde weet ik niet meer maar op één of andere manier begreep ik dat ik Gods aandacht had. Voorzichtig liet ik God toe in mijn leven.

De problemen waren te groot om zelf op te lossen. Ik kon niet meer overzien waar mijn leven terecht zou komen en juist doordat ik leerde God in mijn leven toe te laten, kon ik mijn pijn en verdriet loslaten. Wat dat voor gevolgen heeft is moeilijk uit te leggen maar ik kon mijn boosheid en verbittering loslaten. Ik hoefde niet meer bezig te zijn met wat me is aangedaan.

God als Vader?

Door die stap te nemen (hoe klein of hoe moeilijk ook) komt er ruimte voor groei. De aandacht verschuiven van ‘boosheid naar leven’ blijkt een gouden greep te zijn. Niet meer bezig met de daders maar met loslaten en uitzien naar het feit dat God er voor ons is om herstel te ontvangen én door te geven. Ik heb geleerd dat Hij het beste met mij voor heeft en dat mag delen met anderen.

Ik leerde mijn vrouw kennen en samen hebben we drie kinderen ontvangen. Ik leer kijken naar onze kinderen op dezelfde manier waarop God ook naar mij en naar jou kijkt. Blijf niet zitten in je verdriet maar geef aan God waar jij niet uitkomt. Ik weet zeker dat, net zoals bij mij, je er iets terug ontvangt waar je geen spijt van krijgt!

Naar het orginele artikel van mystory.me.