Van duister naar licht

Duisternis was kenmerkend voor mijn leven voor vele jaren.

Het begon met gepest worden, lichamelijk altijd ziek zijn inclusief de bijbehorende pijnen. Als klein meisje werd ik al gekweld door de geestelijke wereld, dag en nacht. Nooit was er een moment van rust.. Voeg daar gewelddadige relaties en verkeerde keuzes aan toe en de cirkel is rond. Ondanks alles had ik toch altijd een onverwoestbare hoop diep binnenin mij, wellicht onzichtbaar voor de wereld, maar ik koesterde deze wel. Spiritualiteit had mijn interesse, maar verder dan het occulte kwam ik niet. Psychisch zieke periodes volgden. Een tijd lang begaf ik me van ellende in het verkeerde circuit en sloeg vele nachten over. Toen het helemaal bergafwaarts ging, kwam ik ook nog op sterven te liggen..

Ik overleefde een scheurende aorta en toen ik enkele minuten zonder hartslag was, noemde God me bij naam en kwam ik terug in mijn lichaam. Helaas kreeg ik van de artsen  te horen dat een ongeneeslijke, levens beperkende ziekte de oorzaak was en dit accepteren was niet makkelijk. Toch gaf iets mij de kracht om door te gaan. Er volgden een aantal bijzondere momenten, waarop ik besef kreeg dat er werkelijk een God moest bestaan. Ik ervoer letterlijk dat Hij me had wakker geschut.  Maar de echte aanraking kwam pas, toen ik na weer een periode voor mijn leven te vechten in het ziekenhuis, het uitriep naar Hem: “Als U echt bestaat, kom mij dan nu halen of genees mij! Ik wil dit niet meer!”

Dat heb ik geweten. Het hele daaropvolgende jaar liet Hij in alles merken dat Hij er was. Veel dromen die ik had, kon ik waarmaken.  Hij sprak hoorbaar: “je denkt dat je Mij aanbid met yoga, maar dat ben Ik niet..” Ik schrok zo dat ik acuut ben gestopt. Ik kwam online een psalm tegen op een poezie pagina: “aan alle dagen van mijn bestaan, ontbrak er geeneen”. Die kwam binnen! In diezelfde periode kwam het programma Op zoek naar God. Ik keek en ontdekte dat Jezus niet alleen gestorven was aan het kruis, maar ook opgestaan & levend was! Deze waarheid sloeg in als een bom, zou Hij dan echt de Waarheid zijn? De klap op de vuurpijl was de bijbel die bezorgd werd, gericht aan mij. Exact op de dag dat ik in de auto zat, walgend van mezelf, klaar om met het leven te stoppen. God greep in! Voorgoed!

Ik las de bijbel, en het was als een helder licht dat zo hard binnenkwam dat de muren die ik al die jaren had opgebouwd afbraken, en Gods liefde drong mijn hart binnen. Overweldigend besef van genade deed de realiteit in mij opwellen dat ik nu echt thuis was, dat mijn Heer mij had gevonden, en vanaf nu zou ik veilig zijn. Ineens realiseerde ik me dat die stille hoop die ik koesterde, Jezus was die altijd al voor mijn leven vocht! Vanaf die dag is mijn leven geen moment meer hetzelfde geweest. Ik heb mijn oude leven achter me gelaten, Hij heeft mij getransformeerd. Ik ben gedoopt, verhuisd om een bijbelschool te gaan doen en daarna direct het zendingsveld in gegaan. In vele landen heb ik al mogen dienen en zelfs een tijd gewoond. Er is niets mooiers dan onder leiding van Heilige Geest de wil van onze Vader te doen en wonderen te zien geschieden.

Mijn leven word nu gekenmerkt door hoop, geloof en liefde.

Van duister naar licht. Letterlijk. Elke dag dank ik God voor het grote wonder dat ik met Hem door het leven mag, en dat ik Hem door mij heen ontelbaar vele mensenlevens mag zien veranderen. Hij heeft mijn ellende een positieve draai gegeven. En dat niet alleen, ik heb er een wereldwijde familie bij gekregen. Voor God is niets onmogelijk!

Naar het orginele artikel van mystory.me.