Ik wil contact met anderen

Praten over verandering met anderen helpt. Dat er een community van betrokken mensen om je heen staat om je te steunen, hoort ook bij de kracht om te veranderen. Er zijn verschillende manieren hoe deze communities elkaar ontmoeten. Eén van de meest voorkomende manier is om te gaan kijken bij groepen die samenkomen in een informele sfeer. Dit zijn kleine settings waar mensen elkaar ontmoeten en praten over zingeving en dingen die er toe doen in het leven. Ben je benieuwd of dit ook wat voor jou is? Hier zijn een paar tips bij jou in de buurt:

Alpha Cursus

In een Alpha Cursus ga je met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Ben je benieuwd? Bezoek de website van de Alpha Cursus

Klik hier om te zien hoe mensen deze cursus hebben ervaren.

Praatgroepen over dingen die er toe doen.

Ben je het zat om alleen maar over het weer of over je volgende vakantie bestemming te praten? Er zijn anderen die graag samen met je praten over de diepere dingen van het leven. De groepen komen bij elkaar in Alkmaar, Heiloo, Heemskerk, en Egmond. Jij bent van harte welkom om mee te doen! Voor meer informatie, bezoek hun Facebook pagina

Mozaïek Alkmaar

Er zijn weinig dingen die beter zijn dan een goede maaltijd en een goed gesprek. Als je in Alkmaar bent, ben je van harte welkom om aan te schuiven bij Mozaïek Alkmaar voor brunch en bijbelse bezinning. Bezoek hun Facebook pagina als je meer wilt weten.

Communities die samen komen in een kerk

Er zijn ook communities die samen komen in een meer formele setting, meestal op zondagochtend. Het voordeel van zulke samenkomsten is dat je heel goed anoniem kan blijven. Je mag alles op je laten afkomen, rondkijken en zelf besluiten waar je wel en niet aan mee doet zonder dat je het gevoel hebt dat iets moet. Bovendien kan een traditionele kerkdienst soms inspirerend zijn, je kunt makkelijk ruimte nemen voor stilte en bezinning. Als je benieuwd bent kun je 1 van de onderstaande Christelijke communities bezoeken in de regio Alkmaar:

Alkmaar

Website: www.citlylightalkmaar.nl
Emailadres: [email protected]
Tel nr: 0725152545

Website: www.voalkmaar.nl

Emailadres: [email protected]

Castricum

Website: www.egcastricum.nl
Emailadres: [email protected]

Heerhugowaard

Heiloo

Website: pknheiloo.nl

Website: leefheiloo.nl

Langedijk

Schagen