Ik red het wel. God heb ik niet nodig.

God niet nodig?

Moeder van vier mooie, gezonde jongens

Getrouwd met een man die van mij houdt en ik van hem

Beide een baan, koophuis in een leuke buurt

Gezond, mensen vinden mij aardig en ik houd van de mensen om mij heen.

Opgegroeid in een warm gezin, ouders nog steeds bij elkaar.

Gezellige band met familie en vrienden

 

Goed voor elkaar dus. Ik heb het allemaal maar mooi en goed op een rijtje! Ik kan het allemaal goed aan en ik doe het allemaal heel erg goed! Ik red het dus wel. God heb ik daar niet bij nodig……..

Hmmm, maar als ik alles alleen doe word ik zo moe. Moe van alle beslissingen die er genomen moeten worden binnen het gezin, werk, sociale contacten enz. Op momenten in mijn leven dat ik op een kruispunt sta en zelf moet gaan bedenken welke kant ik op moet gaan, vind ik dat moeilijk. Ik kan wel wat hulp gebruiken. Iemand die naar mij luistert, die mij 100% kent, die weet wat het beste voor mij is. Aan mijn man en vriendinnen heb ik dan ook een goede, maar die kennen mij nooit 100%.

 

Ik heb in mijn leven ontdekt dat ik God wel nodig heb. En dat het fantastisch is om mijn leven samen met Hem te bewandelen. Natuurlijk neem ik zelf de beslissingen, maar Hij helpt mij daar wel bij. Dus als ik door de dagen heen zeg ‘Heer, ik weet het even niet. Welke kant is nu het beste?’ Dan helpt Hij mij daar bij door middel van anders mensen, het lezen in de Bijbel, maar ook door het geven van nieuwe of andere gedachten. En wat ik helemaal mooi vindt, is dat Hij graag ook mij wil helpen. Samen met mij wil genieten van de mooie dingen. God wil er zijn voor ons mensen. Jezus heeft zoveel liefde voor ons dat hij zelfs voor mij dood wilde gaan.

 

Soms denk ik het weer even zelf allemaal te kunnen doen. Maar dan ontdek ik dat ik weer moe en energieloos begin te worden en allerlei zorgen in mijn denkbeeldige rugzak gestopt heb en met mij mee sjouw. Als ik dat ontdek, dan zeg ik ‘Here Jezus, ik heb het weer allemaal zelf gedaan. Stom! Neemt u  alstublieft deze rugzak weer van mij over’. En hij doet het keer op keer op keer.

 

Je hoeft niet moe te zijn van het leven en je hoeft het helemaal niet allemaal alleen te doen. Heerlijk! Ik word er blij van wanneer ik bedenk dat ik nooit alleen ben en er altijd Iemand bij mij is die mij kent, mij begrijpt, het allerbeste met mij voor heeft en ontzettend veel van mij houdt!

 

En jij? Kun jij leven zonder God? Laat het mij weten, dan kunnen we er samen verder over praten.

 

 

 

Artikel Van https://mystory.me/story/hanna-nennievangemeren/nl/